Zwangerschaps cravings die zijn blijven hangen

Voeding, Zwangerschap

Tijdens de zwangerschap had ik een verschrikkelijke craving in kaas, tomaat. Maar dit was op zich niet heel raar, want daar was ik altijd al gek op geweest. Nee, de verrassendste cravings die ik had was in koffie en brood. Twee dingen waar ik voor mijn zwangerschap echt niet eens naar om keek. En het rare is, ze zijn blijven hangen. Ik vind koffie en brood opeens heerlijk en heb er nog steeds craving naar.

 

Een hekel aan brood

Al mijn hele leven had ik een hekel aan brood en het was ook eerste dat ik schrapte op mijn boodschappen lijst toen ik op mij zelf ging. En zo kwam ik er eigenlijk achter dat mijn darmen veel beter werkte als ik geen brood at. Na jarenlang geen boterhammen eten, ben ik op advies van mijn huisarts glutenvrij gaan eten. Dit was het slechtste advies ooit, ondanks dat ik nu helemaal geen darmklachten meer heb. Door dit advies zal ik er waarschijnlijk nooit echt achter komen of ik coeliakie heb of een glutenintolerantie. Maar goed, dat is een ander verhaal.

 

Toen ik net zwanger was, merkte ik opeens hoe erg ik naar brood snakte. Mijn vertrouwde rijstwafels blijven in de kast liggen en de boodschappenlijst werd aangevuld met glutenvrij brood. Ik moest echt iedere dag brood voor lunch. Ik dacht dat dit wel een fase zou zijn voor de zwangerschap en de bevalling zou verdwijnen.

 

Na de bevalling snakte ik nog steeds naar brood. Ik kwam er maar niet van af. Rijstwafels als lunch smaakte mij niet meer. Uiteindelijk heb ik mij er zelf maar aan over gegeven en omarmd dat ik toch een broodliefhebber ben geworden. Ja, glutenvrij brood is iets duurder. Maar ik kan echt niet meer zonder.

 

Van theeleut naar koffie drinker

Koffie, nog iets dat ik alleen dronk als het bij de Starbucks vandaan kwam. White Caffe Mocha! Mmmm….heerlijk! Koffie zwart zonder iets van zoets erin? Daar moest ik echt niet aan denken. Nee, gaf mij maar mijn heerlijke vertrouwde kop groene thee! Daar kon ik echt van genieten. Of verse munt thee!

 

Tijdens mijn zwangerschap wilde ik opeens koffie en niet omdat ik moe was. Nee echt puur voor de smaak. Als ik koffie rook, dan kon ik daar opeens van genieten. Terwijl ik het daarvoor echt smerig vond reuken. En je raadt het vast al, ik moest dan ook koffie drinken. De smaak van koffie vond ik opeens heerlijk. Gewoon zwart, zonder er iets erin.

 

Weer dacht ik dat het wel een fase van de zwangerschap zou zijn, maar ook dit is blijven hangen na de bevalling. Ik heb zelfs mijn moeder verbaasd toen ik om koffie vroeg. ‘Jij? Koffie?’ kreeg ik als reactie.

 

Ja, ik snapte er zelf ook niets van. Ik drink nog steeds graag koffie. Het is zelfs tegenwoordig zou erg, dat als wij ergens iets gaan drinken dat ik eerder koffie neem dan thee. Ik vind de smaak opeens heerlijk. Ik neem nu thuis rustig ook een kopje koffie. Wel probeer ik het te beperken tot 1 keer per dag en gelukkig is dat genoeg voor mij.

 

Zijn er bij jou zwangerschaps cravings blijven hangen?

Previous Story
Next Story

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge