Even back to basic

Gezin, Mama, Persoonlijk, Relatie

De afgelopen weken zijn echt als een sneltrein voorbij gegaan. Nee, niet stoppen bij de stations. Gewoon door rijden. Sienna ziek, Sienna opgenomen, mama loopt achter met studie, hond begint opeens met plassen in huis en man heeft opeens een nieuwe bijbaan. Zowel leuke als geen leuke ontwikkelingen. En ondertussen merk ik dat ik even terug moet naar de basis. Waar ging het ook allemaal alweer om?

 

Leuk, maar pffff…..

Ja, waar gaat het eigenlijk allemaal om? En daarmee bedoel ik het leven. In mijn ogen is het gezin het belangrijkste. Wij staan in het midden van de cirkel en de rest staat er om heen. En gelukkig lukt het ons aardig. Maar af en toe wordt je mee gezogen door de drukte en chaos. En voor je het weet, ben je een paar weken verder en besef je opeens dat het wel even genoeg is geweest. Even terug naar waar het echt om draait. Terug naar de basis, terug naar het midden van de cirkel.

 

De afgelopen weken is er veel gebeurt. Het ging allemaal heerlijk soepel, totdat Sienna een fikse buikgriep kreeg en werd opgenomen in het ziekenhuis. Op dat moment staat alles even stil en draait het alleen maar om Sienna. De zorg voor haar. Zoals ik in mijn weekvlog al vertelde, ben ik een type die op dat moment heel sterk is. Ik krijg vaak de klap een paar weken later. Ik weet niet zeker of ik nu echt de klap krijg op dit moment, maar ik merk een soort knagend gevoel aan mij. Ik heb behoefte aan vastigheid. Ik heb de behoefte aan ons gezin.

 

 

Even terug naar de basis

Doordat Sienna ziek was, heb ik weinig aan school kunnen doen. En ja, dan loop je snel achter. En ik probeer het wel in te halen, maar dan heeft mijn man opeens het geweldige nieuws dat hij een bijbaan heeft. Mijn man is brandweerman en werkt ongeveer 2 á 3 diensten per week en voor de rest is hij vrij. Hij was al een tijd op zoek naar iets voor ernaast en plotseling kwam het hem nu  zo aanwaaien. Heel erg leuk, maar het kwam in mijn ogen echt niet op het juiste moment.

 

Ik heb op dit mijn moment een hele erge behoefte aan de basis. Ons gezin. Even helemaal niets doen. Gewoon mijn man, Sienna en ik. Oh ja, natuurlijk ook de honden.

 

Mijn man heeft de afgelopen week veel gewerkt. Meer dan dat wij hadden afgesproken. Dus waarschijnlijk komt daar mijn gevoel heel erg vandaan. De zorg voor Sienna kwam voornamelijk op mij en daardoor had ik weinig tijd voor school, maar ook weinig tijd voor mijn blog. En mijn blog is toch echt wel mijn uitlaatklep. Ik was allang blij dat ik de weekvlog wel op tijd af had. Maar een paar leuke blogs schrijven, daar kwam ik niet aan toe.

 

Het is een fase

Ik ken mijzelf. Dit gevoel knaagt even aan mij. En straks gooi ik het eruit en dan is het klaar. En ik heb ook geen idee, wat het doel is van deze blogpost. Een uitlaatklep waarschijnlijk. Ergens een punt willen maken, dat het niet gaat om studie, werken en druk zijn. Nee, het gaat om ons. Ons gezin is het belangrijkste. Wij staan in het midden van de cirkel en de rest staat er om heen. En natuurlijk een balans vinden. Dat is het ook. Maar ik denk dat menig moeder het met mij eens is, dat het soms knap lastig is om balans te vinden. Ik doe mij best, maar soms schiet het er bij in.

 

Het is maar een fase. Een tijdelijk iets dat ik mij zo voel. Ik voel mij niet gefrustreerd of down, dus begrijp mij niet verkeerd. Het is meer een gevoel van behoefte hebben aan balans. En waarschijnlijk heeft het ook deels te maken met de klap van Sienna’s ziekenhuisopname en de drukte van afgelopen weken. Nu is het weer tijd voor rust, voor genieten en voor ons. Maar ook even tijd voor mijzelf 😉

Previous Story
Next Story

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge