Help, Ontzwangeren!

Bevalling, Mama, Persoonlijk, Slider
Ontzwangeren

 

Helaas ontkom je er niet aan als je bevallen bent: het ontzwangeren. Negen maanden zwanger, negen maanden ontzwangeren. Zou het dan in mijn geval acht maanden zwanger zijn en acht maanden ontzwangeren zijn? Laten we dat hopen!

 

De eerste weken na de bevalling

Al snel na de bevalling merkte ik al dat ik emotioneler was, dan ik de gehele zwangerschap ben geweest. Ik heb last gehad van de wel bekende kraamtranen. Huilen, huilen en nog eens huilen. Pff, het hoort er allemaal bij. Maar vaak na een heftige huilbui, was ik er daarna wel van af en voelde ik mij weer lekker in mijn vel.

Opeens had ik aanvallen van zweet. Midden in de nacht werd ik opeens zwetend wakker. Alles was klam. Ik ben normaal een koukleum, maar dit was de omgekeerde wereld voor mij. Midden in de winter niet slapen met een pyjama aan. En overdag ook luchtige kleding aan. Opeens kon ik gewoon overvallen worden door opvliegers.

 

Hormonen, bah!

Ja, bah inderdaad. Ik zou ook wel iets anders willen neerzetten, maar dan word ik te grof denk ik. Hormonen, wat moet je er mee? Ik kan daar gewoon niet zoveel mee. Het overkomt je en je moet het uitzitten. De afgelopen vier maanden heb ik meer gelast van hormonen, dan dat ik de hele zwangerschap heb gehad. Ik voelde mij af en toe echt weer een tienermeisje. Onzeker, emotionele stemmingen, wisselbuien en ga zo maar door. Arme man van mij. Hij heeft het echt wel een paar keer flink over zich heen gekregen. Waarop ik al snel na de bui reageerde van: ‘Sorry, heb last van hormonen.’

 

Moe zijn!

Iets waar ik ook vaak last van heb, is dat ik ’s avonds helemaal uitgeblust ben en echt al om half 10 in mijn bed lig. Ik had tijdens mijn zwangerschap al een keer gelezen dat je vermoeidheid bij het ontzwangeren hoort, maar als je het zelf meemaakt baal je er flink van. Ik slaap ’s nachts goed. Sienna sliep al snel door en de laatste fles van 23.00u heeft ze ongeveer een maand geleden laten vallen. Dus mijn nachten zijn over het algemeen rustig en slaap ik voldoende. Maar toch ben ik moe. Overdag vaak niet, maar zodra ik Sienna in haar bedje ligt, lijkt het wel alsof mijn lichaam dan denkt: Wij zijn er klaar mee. Bedtijd!Β Of het echt met ontzwangeren te maken heeft, weet ik niet. Aangezien mijn man er ook last van heeft. Het kan er ook mee te maken hebben dat wij nog steeds moeten wennen aan het ouderschap.

 

Haren vallen uit

Echt iets wat ik hoopte dat mij zou overslaan is de haaruitval fase. Maar helaas, een paar weken geleden stond ik met een borstel vol met haar na een kam beurt. De verharingen van mijn honden zijn er nog niks bij. Overal vind ik haar van mij zelf. En regelmatig ook in het handje van Sienna. Ik heb mijn man al gewaarschuwd dat hij het doucheputje maar weer wat vaker moet controleren. Β Daarentegen heb ik niet het gevoel dat mijn haar dunner wordt, wel heb ik er last van dat mijn haar opeens sneller vet wordt. Dat zal ook wel met hormonen te maken hebben.

 

Je moet er even doorheen

Dat is het enige wat je kan doen: het uitzitten. Meer kan je niet doen. Het is gelukkig maar iets tijdelijks en het gaat gewoon weer over. Al heb ik begrepen dat het emotioneler zijn zal blijven. Dat hoort er nou eenmaal bij. Ik vermijd sommige films en series op dit moment. En ook het nieuws kijk ik niet, omdat ik bepaalde beelden gewoon niet aan kan. Dat heb ik altijd al een beetje gehad, maar dat is nu erger sinds ik moeder ben. De restvan het ontzwangeren zal minder worden en uiteindelijk stoppen. Gelukkig maar.

Previous Story
Next Story

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge