MAMA MAAIKE: Voor het eerst op vakantie met je baby #1 – De voorbereidingen

Lifestyle, Mama Bloggers, Mama Maaike, Reizen

Over een maandje is het zo ver! Dan stappen we voor het eerst met z’n drieën in het vliegtuig. De bestemming? Ons vaste stekkie, Londen. Al jaren gaan we elke mei voor een aantal dagen die kant op maar dit jaar is natuurlijk alles anders! Ik ben best een beetje nerveus maar een goede voorbereiding helpt een hoop. Want wat komt er eigenlijk allemaal kijken bij het reizen met een baby?

 

Paspoort

Sinds een paar jaar moet elk kind een eigen paspoort of identiteitsbewijs hebben om te kunnen vliegen. Om voor Harper een vlucht te boeken moesten we dus een paspoort aan gaan vragen. De eerste stap daarvoor is het maken van pasfoto’s. Wat hebben we gelachen! Harper was toen net over twee maanden en kon natuurlijk nog lang niet goed zitten. Maar ze kijkt als een volleerd model recht in de camera. Check! Daarna moet je met beide ouders ( of een van de ouders moet een toestemmingsformulier ondertekenen ) het paspoort aanvragen en ophalen. Elke gemeente heeft verschillende wachttijden op een paspoort dus doe dit ruim voor je op vakantie gaat. Voorkomt een hoop stress!

 

Vliegen

De regels voor het vliegen met een baby verschillen per maatschappij. Wij vliegen met Easyjet en ik heb tijdens mijn laatste vlucht even wat info gevraagd aan de stewardess ( deze info is natuurlijk ook online te vinden maar dit was wel zo makkelijk ). We mogen haar wagen mee nemen tot aan het vliegtuig. Daar pakt het grondpersoneel hem over en zodra we geland zijn krijgen we hem direct terug. We zouden nog een groot ander item mee mogen nemen, een bedje bijvoorbeeld en ook een kleine luiertas mag nog mee. Controleer voordat je boekt goed of alles wat jij graag mee wilt wel mag en wat de regels zijn van de maatschappij. Je wilt niet bij de gate staan en opeens flink extra moeten betalen voor de items of je luiertas toch moeten inchecken omdat hij te groot is!  Tijdens het vliegen komt Harper trouwens gewoon bij ons op schoot. Het is een vlucht van slechts een uurtje dus ik maak me er niet zo druk om. We vliegen precies rond de tijd dat ze een flesje krijgt dus hopelijk houdt dit haar rustig en haar oortjes geklaard.

 

Hotel

Normaal sliepen Joel en ik in een budget vriendelijk hotel. Netjes, schoon maar met weinig ruimte en extra’s. Nu we met Harper die kant op gaan hebben we het anders aangepakt. Zo hebben we voor een hotel gekozen op onze favoriete plek in Londen. Als het reizen lastig is of als Harper toch wat van slag is door de nieuwe locatie hoeven we nergens heen. We lopen ons hotel uit en hebben alles bij de hand. Bij de keuze van het hotel zelf hebben we gelet op goede faciliteiten. Zo is er fijne restaurant, een zwembad & gym, 24hreceptie, waterkoker op de kamer en ook een babybedje is al aanwezig. Alles wat we nodig hebben voor de verzorging van Harper is dus binnen handbereik. En ook wij kunnen ons in het hotel goed vermaken. Als we wat meer vertrouwd zijn met het reizen met z’n drieën komen die budget hotels vanzelf wel weer.

 

 

Verwachtingen
Misschien wel de aller belangrijkste voorbereiding voordat je op reis gaat met je kleintje, het loslaten van je verwachtingen. Ik zei al eerder dat Joel en ik al jaren naar Londen gaan. We hebben daar onze vaste restaurantjes, lopen normaal uren door de stad, gaan ’s avonds naar musicals etc. Dat heb ik voor deze trip compleet losgelaten. We zien wel waar de dag ons brengt en hebben niks gepland. We gaan af op Harper en hoeveel zij aan kan en leuk vindt. Genieten gaan we sowieso!

 

In de volgende Op vakantie met je baby laat ik zien wat we allemaal meenemen voor Harper. Ik kan niet wachten tot ik mag gaan inpakken!

Previous Story
Next Story

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge