Waarom wij de Babyfoon 3G APP gebruiken

Babyuitzet

Eén van de dingen die op alle babyuitzet lijsten staan is de babyfoon. Logisch natuurlijk, je wilt graag horen wanneer er iets met je baby aan de hand wanneer hij of zij in bed ligt. Ook wij waren van plan als aankomende ouders er één aan te schaffen. Wij moesten ons alleen nog verdiepen in welke wij wilde. Totdat onze dochter te vroeg geboren werd en wij daar nog niet aan toe waren gekomen.

Ergens halverwege mijn zwangerschap vertelde iemand mij al over de Babyfoon 3G APP. Ik las daar een stuk over en het leek mij inderdaad handig als je ergens was waar je babyfoon weinig bereik zou hebben. Maar ik wilde wel graag voor thuis gebruik een gewone babyfoon en niet via een app.

Totdat onze kleine meid te vroeg werd geboren en ook al eerder mee naar huis mocht dat verwacht. Daar stonden wij dan thuis, zonder een babyfoon. En wij hadden er per direct één nodig. Ik herrinnerde mij toen de Babyfoon 3G App en besloot deze direct te instaleren op mijn telefoon en op de IPAD. Wij waren ieder geval gered voor de eerste dag en konden onze kleine meid in de gaten houden. De volgende dag zou mijn man wel een babyfoon halen.


Direct ontdekte ik hoe handig de app was. Wij konden haar zien, horen en goed in de gaten houden. De app werkte perfect, net zoals een gewone babyfoon. Mijn man haalde de volgende dag geen normale babyfoon. Ik wilde wel proberen of wij zonder konden.

Dagenlang stelde wij het uit om een babyfoon te halen, om uiteindelijk er helemaal geen 1 te halen. Ik was zeer tevreden over de Babyfoon app. Waarom zouden wij nog een babyfoon halen, als de app perfect werkte?

Uiteindelijk kozen wij er bewust voor om alleen de app te gebruiken. Het werkt via de WiFi of je internetbundel op je telefoon. Daarnaast konden wij haar zien, als wij de camera van de Ipad op haar richtte. Het scheelt ons geld, omdat wij geen dure babyfoon hoeven te kopen.


Natuurlijk zijn er ook nadelen. Je kan op het moment dat je kindje ligt te slapen of in de andere kamer ligt, niet je Ipad gebruiken. Daarnaast vreet de app energie en zijn je batterijen snel leeg. En als je internetprovider een storing heeft, is het dag babyfoon. (Tenzij je ook een internetbundel voor je Ipad hebt of je moet als tweede toestel een andere telefoon gebruiken). Gelukkig hebben wij dat nog niet meegemaakt.

Voorlopig kopen wij nog geen babyfoon, Sienna is inmiddels 11 weken oud en wij zijn er zeer tevreden over.

Welke babyfoon gebruiken jullie? Gebruiken jullie ook een babyfoon app?

Previous Story
Next Story

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge